Bahan-Bahannya;
4 cawan sagu rembia
8 cawan air
2 cawan gula
Cara Membuatnya;
- Campurkan ketiga-tiga bahan tersebut
- Letakkan di atas dapur dan kacau sehingga pekat.
Bahan Untuk Kuah;
1 biji kelapa ( ambil santan )
6 ulas bawang merah
2 ekor ikan kembung / selayang
sedikit halia
sedikit halba
garam secukup rasa
Cara Membuat Kuah;
- Ikan dipanggang (bakar), ambil isinya dan hancurkan
- Campurkan kedua-dua bahan (ikan) dan bahan-bahan untuk kuah. Kacau sehingga masak (pekat)
- Sejukkan ke dalam loyang dan sagu rembia dipotong mengikut selera, kemudian masukkan ke dalam kuah untuk dihidangkan.
Selamat mencuba.....
Waktu Solat - K.Trg dan Marang
COUNTDOWN TO PEPERIKSAAN UPSR 2011, at 08:00:
05 October, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment